Att anlita en flyttfirma för kassaskåpsflytten

Att flytta ett kassaskåp kan vara lite krångligare än att flytta en vanlig möbel eller något annat stort föremål. Kassaskåp kan väga från runt 200 kilo upp till flera ton och är ofta det tyngsta föremålet som finns inne på kontoret eller i hemmet. En kassaskåpsflytt kan vara ett riskfyllt och farligt projekt, och därför bör man tänka efter noga innan man ger sig på något sådant själv. Det allra säkraste är att anlita en professionell flyttfirma som har den specialutrustning som krävs för att flytta ett kassaskåp.

TransportfirmaNär du funderar på att köpa ett nytt kassaskåp hos någon återförsäljare så finns det en god chans att frakten ingår i priset. Vid flytt av speciellt tunga kassaskåp, eller om du till exempel köper privat, kan det bli aktuellt att hyra en flyttfirma för uppdraget. Det enklaste sättet att göra detta på är att söka upp en firma nära dig på nätet och kontakta dem, eller skicka en offertförfrågan direkt via deras hemsida. Det är bra att förklara så noggrant som möjligt om alla faktorer som kan inverka på flytten, som till exempel om det finns hiss i byggnaden och på vilken våning lokalen ligger. En försäkring är bra att ha ifall det skulle inträffa någon olycka i samband med transporten.

Själva flytten

Kassaskåpet transporteras på släp från inköpsplatsen hem till dig eller ditt företag. För alla moment i flytten krävs specialutrustning som klarar av att hantera ett så tungt föremål som ett kassaskåp. Över plana ytor transporteras kassaskåpet med hjälp av en tunggods pirra eller med hydraulisk lyftanordning. Dessa hydrauliska maskiner klarar av lägre lyft och är försedda med hjul så att de kan användas för att flytta stora föremål. För att undvika skador och för att underlätta flytten används metallramper som placeras över trösklar och dylikt.

När kassaskåpet väl förts in i huset undersöks först och främst om det kan flyttas upp med hissen, om det är så att det finns en hiss i byggnaden. Om det inte finns någon hiss, eller om kassaskåpet är för tungt eller för stort för att kunna flyttas i hiss, så måste flytten ske via trappan. För flytt i trappa används en så kallad trappgående pirra, som klarar av att flytta tunga föremål på ett säkert sätt uppför trapporna.