Stöpa ljus – göra egna ljus

stöpa ljusAtt stöpa ljus hemma är både roligt och intressant. Dessutom får man fram något väldigt personligt när man väljer att stöpa ljus. Det blir något eget, och en finfin present. Man sparar dessutom in på pengar när man väljer att stöpa ljus hemma, istället för att köpa nya ljus.

När man ska stöpa ljus behöver man tänka på att skydda ytor och kläder bland annat, då det kan vara svårt att få bort. Eftersom man inte kan använda rent stearin när man ska stöpa ljus.

Ska man stöpa ljus behöver man olika material, som man inte är så rädd om och därmed inte behöver senare till något annat. Däribland en kastrull, ljusmassa, vekar, en burk som stöpkärl och liknande. Man behöver även en form av pinne där man sätter fast sina vekar. Ska man stöpa ljus kan man stöpa flera ljus på samma gång.

Man får se till att vattnet är 70 grader varmt, sedan smälter man ljusmassan, häller i vattnet och börjar doppa sina ljus. Väljer man att stöpa ljus länge, och doppa samma ljus flera gånger blir det såklart tjockare. Så får man doppa tills man har rätt storlek på sitt ljus.

Vissa som är riktigt duktiga kan stöpa ljus i olika former, som sitter ihop i mönster och liknande.