Gummihandskar, när använder du dem?

gummihandskarDet vanligaste stället där du använder gummihandskar är vid diskbänken när du diskar. Varför man just bestämt sig för att använda gummihandskar disk som diskhandskar, är nog ingen särskilt säker på. Kanske var det bara så att gummi var det lämpligaste ämnet man hade att använda när man kom på gummihandskar, och då blev det som det blev. Idag skulle ingen kunna föreställa sig diskhandskar i något annat material, men gummihandskar är inte begränsade till bara diskhandskar. Det finns, som tur är, olika storlekar att välja på när det kommer till gummihandskar.

Det är inte lika lätt att göra små saker i gummihandskar som inte passar som det är i plasthandskar som inte passar. Gummit är tjockare och gör att det inte är lika lätt att ”känna” sig till sakerna man försöker göra. Använder man sina gummihandskar enbart till diskning gör det inte så mycket att de är lite för stora, men det kan ju gå lite dumt ifall man slinter med glaset. Det är även svårt att plocka upp bitarna ifall dina handskar är för stora, vilket betyder att det även är en större risk för att skära eller skada sig på de skärvorna som du försöker få upp.