Kuvert till högtider

billiga kuvertDen första högtiden för många är dopet då små och stora kuvert haglar över den lilla. Ibland innehåller de förtryckta kort ibland egenhändigt tillverkade. Gemensamt mellan korten är att de bär lyckönskningar till den lilla på livets väg.

Tretton, femton och arton är några av de födelsedagar som räknas till mer betydelsefulla, då sänds och ges ofta många kuvert bort eftersom tonåringar gillar just den sortens presenter.

Många har minnen av födelsedagar och andra högtider då det bland presenterna låg ett litet kuvert. Då visste man att det var ett kort och en slant från den eller den släktingen. Vilken sorts kuvert det var man öppnade, lade de flesta inte mycket märke till, för det intressanta var kortet där det stod vem som var avsändaren.

Vanliga gratulationskort sänds i alla åldrar och mini kort med små söta kuvert följer ofta med blombuketter.

Högtider då folk sänder kuvert till varandra är julen, med dess julkort, samt desamma med hälsningen “god jul och gott nytt år”, därefter kommer påsken, med påskort, som kryllar av häxor och kycklingar. Många av dessa kort skickas både med och utan kuvert.

Ennu ett tillfälle då många kort skickas är från sin utvalda semesterort.