Kreditkort eller inte?

kreditkortDe flesta föräldrarna frågar sig nog denna frågan när deras barn kommer och frågar om de kan få betalningskort från banken, vilket oftast innebär att det är ett kreditkort knytet till kontot, vilket inte alltid är så väldigt bra. Ett barn förstår oftast inte meningen med pengar förrän dom har bott ensamma en tid och fått ta hand om sina egna räkningar och utgifter, hur mycket vi än försöker förbereda dom för det med månads eller veckopengar. Så är det verkligen smart att ge ett kreditkort till någon som inte riktigt förstår värdet av pengar? Ett kreditkort är ju trotts allt fyllt med pengar, kanske inte pengar som är helt och hållet dina, men så gott som. Barn gör ingen skillnad på det. Så länge ett kreditkort går igenom i kassan så kommer dom fortsätta att köpa saker med det. Sen är det ju frågan om vad för sorts barn du har. Har du den som hellre sitter hemma och snaskar i sig chips och dricka än är ute på krogen och dricker sig full? Eller en liten shoppaholic in the making som det bara kliar i fingrarna efter ett kreditkort så dom riktigt kan shoppa loss?