Whiteboardtavla – ett måste i klassrummet

whiteboardtavlaFörr i tiden hade vartenda klassrum en svart tavla som man ritade och skrev på med krita. Nackdelen med dessa var att det ofta inte syntes så bra och kritorna färgade av sig på kläder osv. Idag finns lösningen whiteboardtavla som fungerar på samma sätt som de gamla fast de är praktiskare och smidigare. Idag har nästan vartenda klassrum i skolorna runt om i landet en whiteboardtavla. Istället för kritor används pennor som är gjorda för att enkelt kunna skriva med och sudda bort text på en whiteboardtavla. Pennorna finns i flera olika färger. I undervisningssyfte är en whiteboardtavla nästan ett måste eftersom lärarna kan hålla i föreläsningar och samtidigt skriva och förklara på tavlan. Eftersom de är vita så kan man även använda dem som bakgrund när man vill visa något via en projektor. Bilden från projektorn som sedan hamnar på whiteboardtavlan kan du som lärare sedan rita och förklara på. Även bra för teorikurser inför körkort då läraren kan lättare visa till exempel hur du kan göra om du behöver vända. En whiteboardtavla i ett klassrum är också bra att ha då du som lärare kan skriva upp till exempel läxor, en påminnelse för eleverna.